Ontdek jouw mogelijkheden: hoeveel hypotheek kan jij als starter krijgen?

06 februari 2024

Hoeveel Hypotheek Kan Ik Krijgen Als Starter?

Hoeveel Hypotheek Kan Ik Krijgen Als Starter?

Als starter op de woningmarkt is het begrijpelijk dat je je afvraagt hoeveel hypotheek je kunt krijgen om je eerste huis te kopen. Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren.

Ten eerste wordt de hoogte van de hypotheek bepaald door je inkomen. Geldverstrekkers kijken naar je bruto-inkomen om te bepalen hoeveel je maximaal kunt lenen. Daarnaast spelen ook andere financiƫle verplichtingen, zoals studieschulden, mee in de berekening.

Verder wordt er gekeken naar de waarde van de woning die je wilt kopen. De maximale hypotheek die je kunt krijgen, hangt mede af van de waarde van het huis. Over het algemeen kun je als starter een hypotheek krijgen tot ongeveer 100% van de woningwaarde.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met bijkomende kosten zoals notariskosten, makelaarskosten en overdrachtsbelasting. Deze kosten kunnen invloed hebben op het bedrag dat je daadwerkelijk kunt lenen.

Om een goed beeld te krijgen van hoeveel hypotheek je als starter kunt krijgen, is het verstandig om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur. Zij kunnen jouw persoonlijke situatie analyseren en een passend advies geven over jouw maximale leencapaciteit.

Op zoek naar meer informatie over startershypotheken? Neem dan contact met ons op voor deskundig advies en begeleiding bij het vinden van jouw eerste koopwoning!

Ontdek hoeveel hypotheek jij als starter kunt krijgen!

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.